U trendu

Oprez, teroristi će se sakriti među izbeglice

Predsednik Francuske Fransoa Oland pozvao je Sjedinjene Američke Države i druge saveznike u borbi protiv džihadista Islamske države u Iraku da ostanu oprezni i razmene obaveštajne podatke kako bi predupredili njihove eventualne pokušaje odmazde.

Oland je rekao da će se „teroristi sakriti“ među izbeglica koje će u kolonama napustiti Mosul tokom bitke koju vode iračke snage uz podršku koalicije protiv ID.

„Moramo da budemo u stanju da ih jasno identifikujemo“, rekao je on na sastanku ministara odbrane u Parizu koji su razgovarali o situaciji u Mosulu.

Oland je takođe upozorio da bi strani borci koji se bore u redovima ID mogli da požele da se vrate u svoje zemlje, rekavši da moraju da se preduzmu mere radi njihovog hapšenja i sprečavanja da izvedu napade.

Sastanak u Parizu ima za cilj pripremu budućnosti Mosula, rekao je Oland i dodao da članice koalicije moraju da pomognu da se osnaže buduće vlasti ovog iračkog grada u kojima će biti sve etničke i verske zajednice kako bi se uspostavio „dugo očekivani mir“.

Pored američkog ministra odbrane Eša Kartera, sastanku je prisustvovali ministri odbrane iz još 12 zapadnih zemalja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar