U trendu

Orlando: Pet osoba i dalje u teškom stanju

Pet osoba je i dalje u teškom stanju zbog povreda zadobijenih u napadu u noćnom klubu u Orlandu, saopštili su bolnički zvaničnici.

Regionalni medicinski centar u Orlandu je saopštio da se 29 osoba i dalje nalazi u bolnici, a da su brojni pacijenti u kritičnom stanju i u šoku.

Otac muškarca koji je označen kao ubica u masakru u gej noćnom klubu na Floridi osudio je danas napad, rekavši da je to protivno svemu što je učio svog sina.

Sedik Mir Matin, otac napadača Omara Matina, rekao je novinarima da je njegova porodica u šoku zbog masakra i dodao da bi lično uhapsio svog sina da je znao šta planira.

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da nema jasnog dokaza da je ubica u noćnom klubu u Orlandu dobio smernice da izvede napad ili da je to bio deo većeg plana.

Obama je rekao da se veruje da je napadač bio inspirisan informacijama ekstremista koje su objavljene na internetu.

On je rekao da je istraga u preliminarnoj fazi i da se napad istražuje kao teroristički akt.

Predsednik SAD je naveo da se čini da je napad u Orlandu na Floridi sličan prošlogodišnjoj pucnjavi u San Bernardinu, u američkoj saveznoj državi Kalifornija.

Obama je rekao da zvaničnici i dalje istražuju motiv napadača, uključujući razlog zbog kojeg se masakr dogodio u gej noćnom klubu.

U napadu koji se dogodio u subotu uveče u gej noćnom klubu u Orlandu na Floridi ubijeno je 49 ljudi, a 53 je ranjeno, što ga čini najtežim oružanim napadom u istoriji SAD.

Vlasti su navele da je napadač koristio jurišnu pušku tipa AR-15, a da je posle toga ubijen u obračunu s policijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.