U trendu

Oružje korišćeno u napadu u Kaliforniji nabavljeno legalno

Oružje vojnog tipa koje je korišćeno u napadu u gradu San Bernardino, u Kaliforniji, legalno je nabavljeno, potvrdio je američki Biro za alkohol, duvan, oružje i eksploziv. 

Američki Federalni istražni biro (FBI) saopštio je da su nakon potere i sukoba sa dvoje napadača, koji su tom prilikom ubijeni, pronadjene dve puške vojničkog tipa, dva pištolja i na hiljade komada municije. 

Puške se nisu nalazile na spisku modela oružja čija je prodaja, po za američke pojmove strogim kalifornijskim zakonima, zabranjena. Sve dok obe puške imaju kozmetičku izmenu koja se odnosi na način punjenja municije, one bi u Kaliforniji bile legalne.  

FBI je naveo da je napadač, Sajid Rizvan Faruk, legalno kupio pištolje, a na drugom mestu je legalno kupio i puške.  

Teško naoružani Sajid Rizvan Faruk (28) i njegova supruga ili verenica Tašfin Malik (27) upali su sinoć obučeni kao komandosi na proslavu u centru za socijalnu zaštitu ometenih u razvoju u San Bernardinu, u Kaliforniji, i nasumice pucajući ubili 14 ljudi, a ranili 17. 

Napadači su kasnije ubijeni u okršaju sa policijom, a američki zvaničnici pokušavaju da utvrde motiv ovog napada koji bi mogao da bude nasilje na radnom mestu ili terorizam.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.