U trendu

Oteta vlasnica restorana u Nici, uhapšena neobična trojka

Francuske vlasti uhapsile su u nedelju italijanskog menadžera restorana, bivšeg pripadnika britanskih specijalnih snaga i nekadašnjeg paparaca zbog otmice 76-godišnje francuske milionerke i hotelijerke Žaklin Verak, saopštio je tužilac u Nici, prenosi danas AFP.

Vlasti su optužile još tri osobe za učešće u zaveri i svih šest optuženih se nalaze u pritvoru, a ako budu osuđeni preti im doživotna robija.

Verak, vlasnica renomiranog restorana „Rezerv“ u Nici, koja je vlasnica i hotela „Grand“ sa pet zvezdica u obližnjem Kanu, oteta je prošlog ponedeljka dok je ulazila u svoj džip i odvezena kombijem u nepoznatom pravcu.

Ona je oslobođena dva dana kasnije nakog što ju je jedan prolaznik ugledao vezanu, sa povezom preko usta, kako leži na podu kombija.

Tužilac Žan-Mišel Pretr rekao je da su otmičari vezali ruke i noge otetoj ženi i zalepili joj selotejp preko očiju i usta, a dok je pokušavala da se oslobodi zadobila je veći broj povreda.

Prolaznik je najpre primetio da se registarska tablica na vozilu delimično otkačila, dok se ispod nazirala druga, a onda je uočio i ženu unutar kombija.

Istražitelji veruju da je Italijan Đuzepe S, koji je bio menadžer restorana „Rezerv“ od 2007. do 2009, bio kivan na Verak jer je ona otkupila taj restoran nakon što je njegovo preduzeće 2009. godine bankrotiralo.

Otmicu je, navode istražitelji, organizovao u pokušaju da povrati izgubljeni novac tražeći otkup od bliskih saradnika bogate hotelijerke.

Bivši novinski fotograf Lik Ž, poznat kao „Tintin“, optužen je da je opremio vozilo Verakove uređajem za praćenje, dok je britanski državljanin, koji je nekada bio pripadnik britanskih specijalnih snaga, a sada je beskućnik u Nici, optužen da je obezbeđivao ovu kriminalnu grupu.

Ostale tri osobe koje su optužene u istom slučaju su, kako istražitelji veruju, članovi ganga koji su direktno učestvovali u kidnapovanju hotelijerke, koju su otela tri muškarca u centru Nice.

Verak je bila oteta i pre tri godine, ali motiv nikada nije razjašnjen, a istražitelji sada nastoje da utvrde da li su te dve otmice povezane, navodi francuska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.