U trendu

Otvoren Trg Sultanahmet u Istanbulu

Istorijski centar Sultanahmet u Istanbulu, blizu turističkih atrakcija Plave džamije i Aja Sofije, ponovo je danas otvoren za pešake, posle jučerašnje eksplozije u kojoj je stradalo 10 ljudi.

Policijske kontrole na tom području trajale su do jutros, posle čega su na Trg Sultanahmet počeli da dolaze strani novinari i snimaju Teodosijev obelisk na koji su prolaznici ostavljali crvene karanfile.

Tuska agencija Anadolija javila je danas da su tri Rusa uhapšena zbog sumnje da su odgovorni za jučerašnju eksploziju u kojoj je poginulo 10, a ranjeno 15 ljudi, dok je turski ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala izjavio je da je uhapšena jedna osoba osumnjičena za učešće u samoubilačkom napadu.

Na konferenciji za novinare u Istanbulu s nemačkim kolegom Tomasom de Mezijarom, Ala je rekao da je osumnjičeni uhapšen juče, ali nije izneo druge detalje, prenosi AP.

Turski mediji preneli su i da je policija u Istanbulu privela jednu ženu za koju se sumnja da je povezana s terorističkom grupom Islamska država.

Agencija Anadolija prethodno je javila da su turske vlast uhapsile tri ruska državljanina u Antaliji navodeći da su osumjičeni navodno bili u kontaktu s borcima Islamske države u zonama sukoba i da su pružili logstičku podršku ekstremistima.

Turske vlasti su juče identifikovale napadača kao sirijskog državljanina, rodjenog u Saudijskoj Arabiji 1988. i člana Islamske države. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.