U trendu

Par iz Salvadora pronaĆĄao izgubljenog sina: Doktori su nam zamenili bebe (Video)

MuĆĄkarac iz Velike Britanije i njegova ĆŸena iz Salvadora pronaĆĄli su svog izgubljenog sina, nakon ĆĄto su doktori zamenili njihovu bebu kratko nakon rođenja u privatnoj bolnici u Salvadoru.

Ričard KuĆĄvort i Mercedes Kasanelas, misionari u Latinskoj Americi, tvrdili su da je njihov sin ukraden i da je bio ĆŸrtva trgovaca decom.

Nakon ơto su DNK testu podvrgnute četiri majke koje su u isto vreme bile u bolnici, otkriveno je jedna od njih uzela pogreơno dete kući, a sudija u Salvadoru naredio je ponovnu zamenu beba, prenose britanski mediji.

Doktor Alehandro Guidos je uhapơen, a na sasluơanju je rečeno kako mu se zabranjuje napuơtanje zemlje.

KuĆĄvort i Kasanela, koji su prisustvovali suđenju su u maju doputovali iz Sjedinjenih DrĆŸava u Salvador kako bi se dečak rodio u domovini svoje majke. Kasanela tvrdi da je postala sumnjičava zbog boje koĆŸe bebe koja je bila tamnija od koĆŸe njenog sina koga je videla odmah nakon rođenja, a i crte lica su im, kaĆŸe, bile drugačije. Kada se par vratio u SAD četiri meseca nakon porođaja, odlučili su da urade DNK test koji je potvrdio da beba nije njihova.

– Ovo kroz ĆĄto smo proĆĄli bilo je straĆĄno za mene, moju ĆŸenu i celu porodicu – kazao je KuĆĄvort.

Advokat para, Francisko Meneses, komentarisao je da su bebe slučajno zamenjene i apelovao na bolnicu da se to viĆĄe ne dogodi. Kazao je kako nemaju niĆĄta protiv ljudi koji su učestvovali na porođaju, ali traĆŸi od svih da kaĆŸu iskreno ĆĄta se dogodilo.

– Sve okolnosti ukazuju na kriminalnu radnju, ali sluĆŸbeno, rečeno nam je da je doĆĄlo do slučajne zamene. Ne mogu da kaĆŸem ĆĄta se tačno dogodilo, samo znam da mi je ĆŸao druge porodice koja je danas saznala da njihova beba zapravo nije njihova – kazao je otac Ričarda KuĆĄvorta.

TuĆŸilac Luis Martinez potvrdio je zamenu beba i rekao da su dečaci vraćeni pravim porodicama.
https://www.youtube.com/watch?v=T6f-L_57oPA

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĆĄalji komentar