U trendu

Pentagon odbio ruski predlog o zajedničkim napadima u Siriji

Pentagon je danas odbio ruski predlog da zajedno sprovode vazdušne napade na položaje džihadista u Siriji ističući da SAD ne saradjuju vojno sa Rusijom u toj zemlji.

„Mi ne saradjujemo s Rusima u vojnim operacijama u Siriji“, izjavio je portparol američkog Ministarstva odbrane Džef Dejvis i dodao da SAD i Rusija imaju različite ciljeve u Siriji.

Dejvis je rekao da su ruske vojne operacije namenjene da podrže sirijski režim predsednika Asada el Asada, dok se SAD „jedino usredsredjuju na poraz Islamske države“.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je ranije danas da je Rusija predložila Sjedinjenim Američkim Državama i medjunarodnoj koaliciji koju predvodi Vašington da od 25. maja zajedno sprovode vazdušne napade na položaje džihadista u Siriji.

„Predlažemo SAD da ruske vazdušne snage i avijacija koalicije koju predvode, zajedno od 25. maja zajedno planiraju i napadaju terorističke grupe, medju kojima je i sirijski ogranak Al Kaide, Front el Nusra“, rekao je danas Šojgu.

Rusija od 30. septembra 2015. gadja položaje džihadista u Siriji, a medjunarodna koalicija na čelu sa SAD od avgusta 2014. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.