U trendu

Pentagon optužio generala za troškove u striptiz klubovima

Istražitelji iz Pentagona utvrdili su da je nekadašnji vojni savetnik ministra odbrane Eša Kartera koristio platnu karticu Vlade SAD-a za troškove pića i „nepriličnih interakcija“ sa ženama u striptiz klubovima u Rimu i Seulu, saznaje danas AP.

U izveštaju inspektora Ministarstva odbrane, navodi se da je general major Ron Luis nepropisno koristio svoju kreditnu karticu, lagao banke da će pokriti troškove, kao i da je kriv za „ponašanje nedolično oficiru“.

Genarl Luis, koji je prošle godine dobio otkaz od Kartera, podneo je pisani demanti tvrdnji navedenih u izveštaju.

Luis isitiče da su navodi netačni kao i da istržitelji „ne znaju pravu istinu“.

On u demantiju navodi da ipak preuzima odgvornost za nekoliko „neprimerenih postupaka“, uključujući jednovečernji trošak od 1.800 dolara u „plesnom klubu“ u Rimu.

Navodi da je do tog troška došlo „neugodnim spletom okolnosti“.

Luis je, nakon provoda, račun hteo da plati svojom katicom, ali ispostavilo se da ta kartica ne „prolazi“.

Potom je u pratnji devojke koja je zaposlena u „noćnom plesnom klubu“ došao u svoj hotel gde je, kako kaže, morao da probudi osoblje Ministarstrva odbrane SAD da mu daju vladinu karticu uz obećanje da će novac vratiti kad se vrati u Ameriku.

U izvještaju inspektora Pentagona navodi se da je novac potrošen u klubu „Cica Cica Bum“, ali je general i to demantovao navodeći da je bio u klubu za „uglednu klijentelu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.