U trendu

Peskov: Glasanje u ambasadi u Kijevu, Ukrajina se tu ne pita

Diplomatsko osoblje u ruskoj ambasadi u Ukrajini moći će da glasa na predstojećim parlamentarnim izborima u prostorijama ambasade i ukrajinske vlasti to ne mogu da spreče, izjavio je danas novinarima portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov.

„Naravno da će glasanje biti organizovano u ambasadi i drugim diplomatskim objektrima zato što državljani Rusije rade tamo. Oni (Ukrajinci) ne mogu da zabrane glasanje na teritorijama diplomatskih misija“, naglasio je Peskov, a preneo TAS S.

Kijev je u ponedeljak uputio zvanično obaveštenje Moskvi da parlamentarne izbore, koji će u Rusiji biti održani 18. septembra, neće biti moguće organizovati u diplomatskim predstavništvima širom Ukrajine.

Moskva je potvrdila da su obavešteni o toj odluci Kijeva, naveo je „Sputnik“. Portparol ukrajinskog predsednika Svjatoslav Cegolko saopštio je da je „sam (predsednik) Petro Porošenko naložio ministru spoljnih poslova Ukrajine Pavlu Klimkinu da obavesti Moskvu o tome“.

Istovremeno, Vrhovna rada se obratila medunarodnoj zajednici sa molbom da se suzdrže od učešća u monitoringu parlamentarnih izbora u Rusiji i zatražila da ne prizna rezultate glasanja sa teritorija Krima i Sevastopolja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar