U trendu

Petoro Izraelaca ranjenih u Istanbulu vraćeno kući

Dva aviona sa delegacijom izraelske hitne pomoći sletela su rano jutros na aerodrom Ben-Gurion kraj Tel Aviva noseći petoro Izraelaca ranjenih u samoubilačkom bombaškom napadu u Istanbulu, u kome je troje Izraelca ubijeno.

U jučerašnjem bombaškom napadu koji se dogodio oko 11.00 časova u čuvenoj istanbulskoj ulici Istiklal, popularnoj turističkoj destinaciji, ubijene su četiri osobe (tri Izraelca i jedan Iranac), a 36 osoba je ranjeno.

Medju ranjenim Izraelcima ima članova dve različite turističke grupe, koje su se očito našle u toj ulici pre napada, javljaju izraelski mediji.

Za troje Izraelaca se još ne zna gde su nakon incidenta i izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova radi na uspostavljanju kontakta s njima.

Dva izraelska aviona poletela su sinoć za Tursku da prevezu ranjene, medju kojima i dvoje turističkih vodiča.

Petoro ostalih ranjenih Izraelaca, od kojih je četvoro u ozbiljnom stanju, su i dalje u bolnici u Istanbulu i očekuje se da budu vraćeni u Izrael danas popodne.

U medjuvremenu je poleteo izraelski vojni avion za Istanbul da preveze te ranjenike i tela poginulih.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je sinoć da nema potvrde da su meta napada bili Izraelci.

Izraelski mediji podsećaju da je ovo četvrti teroristički napad u Turskoj od početka ove godine.

Nijedna teroristička organizacija nije za sada preuzela odgovornost za ovaj najnoviji napad, ali izveštaji u Turskoj ukazuju da ga je izveo bombaš Savas Jidliz.

On je takodje poginuo u napadu i navodno je povezan sa Islamskom državom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar