U trendu

Poginuo mladić snimajući selfi kako skače sa mosta

Poljska policija pronašla je danas telo mladog Poljaka koji je u subotu uveče poginuo pokušavajući da snimi selfi sa panoramom centra Varšave u pozadini, dok je skakao s jednog od mostova poljske prestonice.

„Sve ukazuje na to da je pronađeno telo baš tog Poljaka“, kazala je danas novinarima Kinga Červinjska iz lokalne policije, koja je na patrolnim čamcima i uz pomoć sonara tragala za njim izmedju varšavskih mostova na Visli.

Taj 31-godišnji Poljak iz Bitoma u Varšavu je došao na koncert grupe AC/DC na Narodnom stadionu, a na Švjentokšižskom mostu je preskočio ogradu i pokušao da napravi selfi s panoramom Starog grada Varšave u pozadini i to u letu, pošto je skočio sa mosta.

„Upravo u tom trenutku ispod mosta je plovio privatni brod i čovek na njemu je pokušao da spasi muškarca koji je pao u Vislu i pružio mu je veslo. Nažalost, pokušaj nije uspeo, odvukla ga je jaka rečna struja i ubrzo je nestao pod vodom“, kazala je Červinjska.

Prema saznanjima istrage, mladić je u reku skočio sam.

Policija je odmah počela spasilačku akciju, ali morala je da je prekine do nedelje ujutru zbog nevremena i oluje koja je zahvatila Varšavu a tek danas je pronađeno njegovo mrtvo telo kraj sledećeg mosta na Visli.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.