U trendu

Policajci ubili čoveka sa podignutim rukama – zato što je crnac (uznemirujuć video)

Američki mediji objavili su video snimak koji prikazuje kako policija u Tulsi, u američkoj državi Oklahoma, nasred puta puca u nenaoružanog crnca, prenose inostrani mediji.

Još jedan u nizu slučajeva policijskih ubistava Afroamerikanaca pokrenuo je pitanje odnosa upotrebe sile policajaca i crnaca u SAD, javlja “USA tudej”.

Policija je na mesto događaja stigla nakon dojave da se na putu nalazi napušteno vozilo i u početku su tvrdili da je oružje upotrebljeno kada se Terens Kručer (40) oglušio o naredbu da podigne ruke uvis.

Policajka Beti Šelbi javila je centrali da Kručer ne poštuje naredbu, nakon čega je u njega pucala. Drugi policajac je upotrebio elektro-šoker.

Video snimljen kamerom iz policijskog automobila i iz helikoptera prikazuje Kručera kako stoji nasred puta sa rukama podignutim u vazduh, a zatim prilazi svom automobilu i zastaje dok nekoliko policajaca drži uperene pištolje u njega. Nedugo potom odjekuje hitac, a Kručer pada na mestu mrtav.

Za sada nije poznato zašto je policajka pucala.

Porodica i prijatelji ubijenog ogorčeni su onim što su videli na snimku.

„Videli smo da Terens nije imao oružje, nije pravio nagle pokrete, niti je izgledao agresivno“, rekao je advokat koji zastupa porodicu žrtve.

Načelnik lokalne policije je potvrdio da oružje nije pronađeno ni kod ubijenog, niti u njegovom automobilu, a javnosti je poručio da je istraga u toku i da će učiniti sve kako bi se otkrila istina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.