U trendu

Portparol Fronta al Nusra ubijen u napadima u Siriji

Portparol Fronta al Nusra, sirijskog ogranka Al Kaide u Siriji, njegov sin i još 20 džihadista ubijeni su u vazdušnim napadima na severoistoku Sirije, saopštila je kasno sinoć sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.
„Abu Firas al Suri, njegov sin i još najmanje 20 džihadista ubijeni su u vazdušnim napadima u provinciji Idleb“, navela je opservatorija i dodala da su napade izvele ruske ili sirijske snage.

Al Suri, čije je pravo ime Radvan Namus, borio se protiv Sovjeta u Avganistanu gde je upoznao Osamu bin Ladena i Abadulaha Azama, osnivača medjunarodnog džihada, pre nego što se vratio u Siriju na početku gradjanskog rata 2011. godine.

Opservatorija je navela da se napad dogodio za vreme sastanka džihadista u Idlebu koji je od 2015. godine u rukama Fronta al Nusra i njegovih saveznika.

Prekid vatre uz posredovanje SAD i Rusije stupio je na snagu 26. februara u ponoć u Siriji, ali se sporazum o primirju ne odnosi na džihadiste iz Islamske države i sirijskog ogranka Al Kaide, Fronta al Nusra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar