U trendu

Poslanik stavio masku Angele Merkel tokom Junkerovog govora

Kontroverzni italijanski poslanik u Evropskom parlamentu Đanluka Buonano izazvao je juče incident tokom govora predsednika EP Žan-Kloda Junkera kada je na lice stavio masku nemačke kancelarke Angele Merkel.

Pretpostavlja se da je taj incident povezan sa fotografijom koju je Buonano pre dva dana postavio na svom nalogu na Tviteru, na kojoj se vidi muškarac sa maskom Merkelove i majicom na kojoj piše: „Merkel: Sirijske izbeglice nama. Afrički migranti Italiji.“, preneo je sajt „Juronjuz“.

To nije prvi put da Buonano, član italijanske desničarske strane Severna liga, izaziva kontroverzu, a pre toga je 2014. namazao lice crnom bojom tokom parlamentarne debate u Italiji, kada je rekao i da je sistem socijalne pomoći u toj zemlji okrenut prema migrantima.

Prošle godine je pokrenuta peticija za ostavku Buonana na mesto poslanika u Evropskom parlamentu.

Junker je u Evropskom parlamentu u Strazburu predstavio novi plan za raspoređivanje izbeglica sa ratom zahvaćenih područja Bliskog Istoka i Afrike širom EU.

Plan predviđa da zemlje članice solidarno prime ukupno 160.000 izbeglica, koje se trenutno nalaze mahom u Grčkoj i Španiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.