U trendu

Potrebna veća prekogranična saradnja u borbi protiv ID

Novi komandant američke Komande za specijalne operacije general Rejmond Tomas rekao je danas da medjunarodna koalicija specijalnih snaga koja se bori protiv ekstremista Islamske države mora da saradjuje bliskije i „da se prilagodjava brže od neprijatelja“.

General Tomas je rekao na medjunarodnoj konferenciji posvećenoj specijalnim operacijama i bezbednosti u Jordanu da su praznine i prepreke stvorene nacionalnim granicama pružile manevarski prostor transregionalnim terorističkim organizacijama i da je potrebno to rešavati.

Tomas je rekao da će saradnja sa specijalnim snagama iz Nigerije, Egipta, Tunisa, Maroka i Indonezije postati sve bitnija u borbi protiv Islamske države.

On je rekao da su druge zemlje u regionu, uključujući Jordan već deo mreže specijalnih snaga. Jordan se graniči s Sirijom i Irakom gde Islamska država pod kontrolom drži velike delove teritorije.

Današnja konferencija prethodi medjunarodnoj izložbi iz oblasti odbrane koja se održava svake dve godine Jordanu, poznatoj kao Sofeks (SOFEX).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar