U trendu

Povećan broj naoružanih policajaca na ulicama Londona

Ulicama Londona će ubuduće patrolirati više naoružanih policajaca, najavili su komesar londonske policije ser Bernard Hogan-Hou i gradonačelnik britanske prestonice Sadik Kan.

Hogan-Hou je pojasnio da će broj naoružanih policajaca u blizini poznatih znamenitosti u Londonu biti povećan nakon nedavnih terorističkih napada u Evropi, kao i da je cilj te mere da umiri građane i spreči potencijalne teroriste od izvršenja napada, preneo je britanski BBC.

Londonska policija je već ranije saopštila da će povećati broj naoružanih policajaca za 600, na ukupno 2.800.

„Zasad ne raspolažemo obaveštajnim podacima da će uskoro doći do napada, ali videli smo šta se dogodilo u zapadnoj Evropi. Videli smo napade u Nemačkoj, Belgiji, Francuskoj i bili bismo ludi da to ignorišemo, tako da je važno da na ulice pošaljemo policajce sa oružjem“, istakao je Hogan-Hou.

On je u tekstu u listu „Mejl on sandej“ napisao da je teroristički napad u Britaniji veoma verovatan i da „nije pitanje da li, već kada će se desiti“.

Komesar londonske policije je dodao da je u planu da naoružani policajci, koji će biti obučeni da se suprotstave teško naoružanim teroristima, budu veoma vidljivi i da će oni patrolirati ulicama 24 sata na dan.

Gradonačelnik Kan je izjavio da je „veoma važno da građani Londona budu sigurni da policija i bezbednosne snage, odnosno svi mi radimo sve što treba da London bude bezbedan“.

„Nivo opasnosti se nije promenio, ali smo naučili lekcije iz Evrope, iz Nice, Pariza, Minhena“, istakao je Kan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar