U trendu

Predsednički kandidat u SAD ne zna šta je Alep! „Stao mu mozak“

Libertarijanski kandidat za predsednika SAD Geri Džonson rekao je danas da ne zna šta je Alep, grad koji je u fokusu žestokih borbi u Siriji i izbegličke krize.

Džonson je na televiziji MSNBC, upitan šta bi uradio u vezi s tim gradom, odgovorio: „A šta je Alep“.

Kada mu je voditelj rekao: „Ma vi me zavitlavate“, Džonson je odgovorio da se ne šali.

Posle objašnjenja, Džonson je rekao da je Sirija „haos“ za koji je jedino rešenje da se SAD i Rusija udruže i diplomatski reše problem.

Džonson, bivši guverner Nju Meksika, prema anketama ima podršku oko 10 odsto, što je neuobičajeno mnogo za kandidata treće stranke.

Džonson: Nisam znao šta je Alepo, jer mi je „stao mozak“

Kandidat Libertarijanske stranke za predsednika SAD Geri Džonson izjavio je da je danas u televizijskom gostovanju, na pominjanje najvećeg sirijskog grada Alepa, rekao: „Šta je to Alepo?“, pošto mu je u tom trenutku „stao mozak“.

Džonson tvrdi da je, kad su ga u emisiji „Morning Džo“ upitali za Alepo, pomislio da je to neka skraćenica, a njegovo zbunjeno pitanje „Šta je Alepo?“ je postao hit na internetu.

On je u saopštenju za štampu naveo da mu je „stao mozak“ i dodao: „Takve stvari se događaju i dogodiće se još koji put tokom kampanje.“

Džonson se nalazi u jeku predizborne kampanje, a pokušava da u anketama dođe do 15 odsto podrške građana, pošto je to prag koji će mu obezbediti mesto u prvoj predsedničkoj debati zakazanoj za 26. septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.