U trendu

Pretio bombom poslanicima i majmunima

Češka policija otkrila je i uhapsila „teroristu“ koji je pretio da će podmetnutim bombama u ime Islamske države razneti poslanike češkog parlamenta, ali i majmune u Zoološkom vrtu u Pragu, kao i putnike na aerodromu u Cirihu.

On je, medjutim, umesto u zatvoru završio u psihijatrijskoj bolnici.

„Tokom četvrtka dojavio je postepeno da su bombe podmetnute na pet mesta. Našli smo ga i uhapsili u roku od 24 časa. Pretnje su sledile u intervalima od jednog sata“, kazao je češkim medijima portparol policije Tomaš Hulan.

Prvo je stigla anonimna dojava da je podmetnuta bomba u zgradi Poslaničkog doma parlamenta, a policija je morala da tokom pirotehničkog pregleda zatvori za saobraćaj ulice oko zgrade, što je izazvalo saobraćjni kolaps u turističkom srcu Praga.

„Druga je bila pretnja Zoološkom vrtu, konkretno kavezu sa majmunima. I tamo je moralo da ode nekoliko pirotehničkih patrola sa specijalno obučenim psom. I tu je pregled bio negativan“, rekao je Hulan.

Usledila je dojava o čak tri bombe podmetnute u Cirihu, od toga jedna na aerodromu, ali policija je ubrzo otkrila da je svih pet dojava slao isti 30-godišnji Čeh protiv koga se već vodi istraga zbog lažnih uzbuna prošle sedmice.Uhapšeni je priznao da je lažne dojave o podmetnim bombama poslao zaista on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.