U trendu

Pronađen mladić 12 godina nakon što je proglašen mrtvim?

Porodica studenta koji je nestao dok je putovao u Kinu 2004. godine, dobili su novu nadu nakon što je japanska novinska agencija saopštila da je mladića otela južnokorejska vlada.

Dejvid Snedon je proglašen mrtvim nakon nestanka u provinciji Junan u Kini kada je imao 24 godine.

Iako telo nikada nije pronađeno, kineska policija je tada saopštila da je Dejvid najverovatnije poginuo za vreme planinarenja u blizini reke Džinša, 14. avgusta 2004. godine, piše Independent.

Pre dva dana je reporter japanskog Jahu njuza javio da je primetio Snedona u Severnoj Koreji, gde se, prema nekim informacija, nalazi već nekoliko godina, gde živi i radi kao nastavnik engleskog jezika, oženjen je i ima dvoje dece.

Stejt department je nakon tog saznanja saopšto da će pokrenuti potragu za Snedonom u Severnoj Koreji.

Čoi Mon -Iong, koordinator Unije porodica otetih, kako navodi japanski izvor, otkrio je da su „mladića kidnapovali operativci Severne Koreje nakon čega su mu odredili obavezu tutora za engleski jezik Kim Džong Unu“.

Njegovo roditelji, Roj i Ketlin, nikada nisu poverovali u policijski izveštaj po kom je njihov sin poginuo nakon pada u planinsku reku.

Oni su, međutim upoznati sa praksom kidnapovanja stranaca koju sprovodi Severna Koreja, zbog čega veruju da je izveštaj japanskog novinara istinit.

Proteklih 12 godina, roditelji ni u jednom momentu nisu odustali od potrage za svojim sinom.

„Prosto smo znali da je živ pa smo nastavili da ga tražimo“, izjavila je Šnedonova majka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.