U trendu

Pronađeni pojas sadrži eksploziv koji je korišćen u napadima

Sumnjivi prsluk koji je danas pronađen u južnom predgrađu Pariza sadrži eksploziv i šarafe kakvi su korišćeni u samoubilačkim terorističkim napadima 13. novembra, potvrdio je večeras jedan policijski zvaničnik.  

Sumnjivi prsluk sa materijom nalik eksplozivu i šarafima, ali bez detonatora, pronašao je danas jedan čistač na hrpi smeđa u predgrađu Šatijon-Montruž.

Laboratorijskom analizom je utvrđeno da je eksplozivna materija TATP, kojim su bile napunjeni i prsluci koje su koristili bombaši samoubice u napadima u kojima je 13. novembra ubijeno 130 ljudi, rekao je službenik policije.

Pored toga, prsluk je nađen u istoj oblasti u kojoj je geolociran i mobilni telefon jednog od osumnjičenih terorista, odbeglog Salaha Abdesalama. 

Policija je organizovala masovnu potragu za Abdesalamom, kojeg je jedna patrola posle terorističkih napada zaustavila na severu Francuske, ali mu je dozvolila da nastavi putovanje za Belgiju.

Policija još ne zna da li je on prilikom bega u Parizu odbacio pronađeni prsluk, rekao je predstavnik policije koji je želeo da ostane anoniman pošto nije imao ovlašćenje da daje izjave za javnost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.