U trendu

Prvi i jedini advokat u Severnoj Koreji prestaje sa radom

Prva i jedina advokatska kancelarija  Hej, Kalb end amp, Asosijets u Severnoj Koreji prekinuće svoj rad, saopštio je danas njen direktor.

Reč je o zajedničkoj firmi severnokorejske države i britansko-francuskog državljanina Majkla Heja koja je zastupala strane klijente u Pjongjangu 12 godina.

Odluka o prestanku rada zasnovana je na „poslovnim i geopolitičkim principima“ i doneta je tek nakon dugog i temeljnog razmatranja i kontinuiranog ispitivanja međuregionalnih odnosa na Korejskom poluostrvu“, objasnio je Hej u saopštenju.

Kako je naveo, nije nerazumno pretpostaviti da neće biti značajnih promena ni pokazatelja promena u odnosima, ako ih uopšte bude i bilo  posle inauguracije novog američkog predsednika 20. januara 2017. godine.

Većina Hejovih klijenata su strani investitori od kojih su mnogi negativno pogođeni sankcijama Ujedinjenih nacija, rekao je Hej Rojtersu dodavši da sa druge strane, veruje da severnokorejske kompanije nisu toliko pogođene njima.

Odluka o prestanku rada kancelarije stupa na snagu noćas, dok je zvanična obustava rada predviđena 14. avgusta, na 12. godišnjicu firme.

Prema zvaničnom popisu iz 2008. godine, u Severnoj Koreji ima više od 8.000 pravnika koji većinom rade za državu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar