U trendu

Prvi sneg u Poljskoj odneo dva života

Prvi udar zime i prvi sneg koji je zasuo južne oblasti Poljske odneo je i dva života i paralisao saobraćaj, pošto je retko ko od vozača stigao da promeni letnje gume, a zbog pokidanih vodova bez struje je ostalo više od 10.000 domaćinstava.

U Legnjici na jugozapadu Poljske život je danas izgubio muškarac koji je pijan zaspao na klupi u centru grada. Iako ga je hitna pomoć prevezla u bolnicu, lekari nisu uspeli da ga spasu, pošto je temperatura njegovog tela spala na 21 stepen, javila je poljska televizija TVN24.

Nanos mokrog snega na putevima u Švjentokžiškom vojvodstvu na jugu Poljske doveo je danas do sudara dva automobila u kome je poginula sedmogodišnja devojčica.

U tom regionu zbog mokrog i teškog snega koji je pokidao vodove, bez struje je popodne ostalo 10.800 domaćinstava.

Zbog jakog vetra koji je pratio prvi sneg ove jeseni, vatrogasci su na teren popodne izlazili 240 puta kako bi uklonili polomljene grane, najviše na jugu, u Malopoljskom vojvodstvu.

Putari celo popodne nastoje da očiste sloj mokrog snega, a povremeno i blata i normalizuju saobraćaj koji je posebno otežan na lokalnim putevima.

Snežne padavine zahvatiće prema prognozama meteorologa tokom noći celu Poljsku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.