U trendu

Pucnji na Afroamerikance treba da brinu sve u SAD

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da bi nedavni izveštaji o pucnjima policije na nenaoružane Afroamerikance trebalo da budu razlog za zabrinutost svih Amerikanaca, javlja AP.

Obama je, gostujući u emisiji „Dobro jutro Ameriko“ televizije Ej-Bi-Si, odbio da precizira na koje tačno slučajeve misli, ali je napomenuo da su vlasti grada Talsa u Oklahomi pozvale Ministarstvo pravde da istraži pucnjavu do koje je tamo došlo.

Vlasti su u četvrtak optužile belog policajca iz Talse za prvostepeno ubistvo u prošlonedeljnoj fatalnoj pucnjavi na nenaoružanog Afroamerikanca Terensa Kračera, podseća američka agencija.

Obama je danas rekao da demonstranti koji izražavaju svoju isfrustriranost pustošenjem ili lomljavom neće time ništa postići kad je reč o zadovoljenju pravde po rasnim pitanjima.

„Nadam se da će se u danima koji dolaze ljudi u zajednici udružiti i zapitati se kako da postupe pravi način. Važno je da svi mi kažemo da želimo da to uradimo kako treba“, zaključio je predsednik SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar