U trendu

Putin: Borbena gotovost ruskih oružanih snaga porasla

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da je operacija u Siriji pokazala da je borbena gotovost ruskih oružanih snaga porasla.

„Blagovremene mere su pojačale borbenu gotovost i sposobnost naših oružanih snaga. To se dobro vidi u antiterorističkoj akciji koju vodimo na zahtev sirijskog rukovodstva“, kazao je Putin na konferenciji, posvećenoj stanju i odbrambeno-industrijskom kompleksu, prenosi TAS S.

On je ukazao na stabilan rad ruskog odbrambeno -industrijskog kompleksa, koji snabdeva oružane snage naprednim raketnim sistemima i višenamenskim nuklearnim podmornicama, kao i površinskim brodovima.

Putin je najavio da će flota borbenih aviona i snage protivvazdušne odbrane biti nadograđene, kao i oružje i oprema za kopnene i vazduhoplovne snage. Pema njegovim rečima, iznenadne provere i vojne vežbe su potvrdile visoku borbenu gotovost oružanih snaga, a najvažnija vežba je bila „Centar 2015.“

Očigledno je da će zaključci i predlozi, doneti na osnovu rezultata vežbi, poslužiti kao osnova za planove izgradnje i razvoja oružja i usluga vojnih snaga, u periodu od 2016. do 2020. godine, kazao Putin. „Stabilnost u odbrambenoj industriji je važna podrška nacionalnoj ekonomiji u celini i sektoru koji zapošljava stotine hiljada ljudi, dodao je on.

„Tehnolohija u oblasti odbrane je veoma važna za integrisani razvoj cele ekonomije i za održavanje socijalne stabilnosti“, kazao je predsednik, napominjući da ta industrija zapošljava mnogo vrhunskih stručnjaka sa članovima njihovih porodica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar