U trendu

Putin: Ispunili smo misiju u Siriji

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je ruska vojna operacija u Siriji ojačala državnost te zemlje i njenu legitimnu vladu, ali da je prerano reći da je ostvaran prodor.

„Prerano je reći da smo postigli ključan prodor, ali očigledno je da smo ispunili svoju misiju“, rekao je Putin govoreći o ruskoj operaciji u Siriji.

On je dodao da je sirijska vojska uz podršku Moskve oslobodila nova naselja od „terorista“, preneo je Rojters.

Putin o „Panami“: Žele da nas uzdrmaju i učine poslušnijim

Ruski predsednik izjavio je danas povodom „Panamskih papira“ da nije bilo elemenata korupcije i da protivnici Rusije pokušavaju da nateraju Moskvu na poslušnost, prenosi Rojters.

Ova agencija navodi da je šef Kremlja to kazao komentarišući procerele dokumente iz panamske advokatske kancelarije „Mosak-Fonseka“.

„Naši protivnici su pre svega zabrinuti zbog jedinstva i konsolidacije ruske nacije, našeg multinacionalnog ruskog naroda. Oni pokušavaju da nas uzdrmaju iznutra, da nas učine poslušnijim“, tvrdi Putin.

TAS S prenosi da je predsednik Rusije na skupu u Sankt Peterburgu rekao i da je ponosan na prijateljstvo sa muzičarem Sergeom Rolduginom, koji se pominje u „Panamskim papirima“.

„Ponosan sam što imam takvog čoveka među prijateljima. Ponosan sam na njega generalno. On je potrošio skoro sav novac koji je zaradio na nabavku muzičkih instrumenata u inostranstvu i doneo ih u Rusiju“, rekao je Putin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.