U trendu

Putin: Ne zovite me car!

Ruski predsednik Vladimir Putin ne želi da ga zovu „car“, rekao je on u intervjuu američkoj televizijskoj mreži Si-Bi-Es (CBS) uoči posete UN, gde treba da razgovara s predsednikom SAD Barakom Obamom.

„Kao što znate, neki ljudi vas zovu car… Da li Vam taj naziv odgovara?“, upitao je američki novinar Putina koji je odgovorio: „Ne, taj naziv mi ne odgovara“.

„Nije važno kako me zovu prijatelji, moje pristalice i politički protivnici. Važno je šta mislite o sebi, šta ćete uraditi za interes svoje zemlje koja ima poverenje u vas“, rekao je Putin u 60-minutnom intervjuu koji će biti emitovan u nedelju, a izvodi su objavljeni u četvrtak.

Na pitanje čemu se najviše divi u SAD, Putin je odgovorio da je to kreativnost.

„Mislim na kreativnost u rešavanju problema“, dodao je ruski predsednik koji je pohvalio „otvorenost Amerikanaca“ i „neverovatne rezultate u razvoju zemlje“.

Kremlj je u četvrtak objavio da će se Putin u ponedeljak sastati s Obamom u Njujorku, gde će obojica održati govor na početku jubilarnog, 70. jesenjeg zasedanja Generalne skupštine UN.

To će biti prvi zvanični sastanak Obame i Putina jop od 2013. godine kada su bili na samitu Grupe osam industrijskih najrazvijenih zemalja (G8) u Severnoj Irskoj.

Bela kuća za sada nije potvrdila sastanak Obame i Putina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.