U trendu

Putin: Operacija u Siriji odbrana interesa Rusije

Ruska vojna operacija u Siriji nije samo pomocć sirijskom narodu, već i odbrana interesa Rusije i njenih građana, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

On je, obraćajući se vojnicima prilikom dodele državnih priznanja, zahvalio ruskim vojnicima za njihov doprinos u Siriji, prenosi Sputnjik.

„Danas sam pogledao dodatne materijale sa lokacije gde je bio oboren naš avion, gde su poginuli naši drugovi. Tamo se bore državljani Rusije sa Kavkaza. Ti snimci pokazuju da su tamo naši ljudi, naši banditi“, rekao je Putin.

„To što vi radite je direktna odbrana naše zemlje. To nije izmišljotina. Ukoliko se oni tamo učvrste, oni će nam se i vratiti. Oni se ionako vraćaju. Malo ratuju, pa se vrate“, dodao je on u obraćanju vojnicima.

Istovremeno, ruske specijalne službe konstantno snose gubitke nakon povratka terorista u Rusiju“, istakao je Putin.

„Mi stalno trpimo gubitke. Ti teroristi tamo uče kako se napada, kako baratati eksplozivima, a po njihovom povratku u Rusiju ginu naši ljudi iz ’Specnaza‘, iz FSB“, naglasio je on.

Putin je naglasio da je glavni cilj ne dozvoliti situaciju koja se dogodila u Rusiji sredinom 1990-ih godina.

„Mi pamtimo šta se događalo tih godina. Ni u kom slučaju ne smemo dozvoliti da se to ponovo desi. Vaš posao u Siriji je upravo da sprečite da se takva situacija ponovi“, istakao je Putin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar