U trendu

Putin ostao bez godiĆĄnjeg odmora

Ruski predsednik Vladimir Putin zbog brojnih drĆŸavničkih obaveza ostaće uskraćen za godiĆĄnji odmor, barem do septembra.

„Ne znam kada će predsednik otići na odmor. Iskreno govoreći, gledam njegov raspored rada i do 1. septembra ne vidim da je ovde upisan godiĆĄnji odmor, naĆŸalost“, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Pres-sekretar Kremlja je otkrio da će on otići na odmor u avgustu, ako mu se „posreći“.

Inače, od ranije je poznato da prvi čovek Rusije godiĆĄnje odmore najradije provodi u neistraĆŸenim delovima svoje zemlje ili u svojoj rezidenciji u Sočiju, prenosi Sputnjik.

„Ima regija u Ruskoj Federaciji koje volim. Ima nekih u kojima nikada nisam bio“, izjavio je ranije Putin.

Ruski predsednik odavno nije imao čak ni slobodan dan. Poslednji put slobodan dan je uzeo za svoj 62. drugi rođendan, i to u oktobru 2014. godine. Taj dan je proveo u sibirskoj tajgi, od 300 do 400 kilometara udaljenoj od naselja, i prema kasnijem sopstvenom priznanju tu je „zaradio“ upalu miơića.

Kremlj je tada saopơtio da je to „prvi put za 15 godina da je Putin uzeo slobodan dan“.

ProĆĄle godine Putin je rođendan proveo na sluĆŸbenom putu u Sočiju, a uveče je igrao hokej sa poznatim hokejaĆĄima veteranima i sa učesnicima Noćne hokejaĆĄke lige.

Da je Putin radoholik govore i brojke – u periodu od 7. maja 2015. do 7. maja 2016. imao je 311 radnih dana, učestvovao je u 902 različita posla, ne računajući rad sa dokumentima i putovanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĆĄalji komentar