U trendu

Putin stigao u Atinu

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je danas u Atinu, u prvu posetu nekoj evropskoj zemlji ove godine, a sutra će posetiti Svetu Goru gde će sa ruskim patrijarhom Kirilom obeležiti 1.000 godina prisustva ruskih mohana na Atosu.

Putin će tokom dvodnevne posete Grčkoj razgovarati s predsedbnikom Prokopisom Pavlopulosom i s premijerom Aleksisom Ciprasom o energetskoj saradnji i ruskim investicijama.

Posetu ruskog predsednika obezbedjivaće više od 2.500 policajaca, a centralne ulice Atine biće zatvorene za motocikliste i javni prevoz.

Atina želi da održi prijateljske veze s Rusijom, uprkos učestvovanju u sankcijama EU protiv Rusije i projektu gasovoda koji bi bio konkurentan ruskoj ponudi, navodi agencija AP.

Ruskog predsednika na aerodromu je dočekao grčki ministar odbrane Panos Kamenos, dok su vojni avioni F-16 preletali nebo u okviru ceremonije dobrodošlice.

Tokom posete Grčkoj Putin se sastaće s najvišim grčkim zvaničnicima, a u subotu putuje u Solun, gde će ga dočekati ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas.

Putin će u subotu posetiti i manastir Svetog Pantelejmona na Svetoj Gori.

Vlasti u Atini nadaju se da bi Putinova poseta mogla da poveća broj ruskih turista na grčkim plažama, gdee ih je prošle godine bilo manje nego ranije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar