U trendu

Putin telefonom odgovara na pitanja Rusa

Ruski predsednik Vladimir Putin sutra će telefonom odgovarati na pitanja svojih sunarodnika, među kojima ove godine preovlađuju ona vezana za poskupljenje robe široke potrošnje i stanje puteva, a aktuelna tema je i spoljna politika.

Kremlj je razmotrio više od milion pitanja Rusa širom zemlje, od kojih će neka dobiti odgovor putem „Direktne linije“ sa Putinom, koja se sutra organizuje 14. godinu zaredom, a koja predsedniku omogućuje da proceni kakvo je raspoloženje u zemlji i objasni kako spoljnu, tako i domaću politiku, prenosi AP.

Ove godine, više nego u prošlosti, Putin će verovatno morati da posveti prilično vremena odgovorima na pitanja vezana za spoljnu politiku, ocenjuje Dmitrij Trenjin, direktor Karnegijevog centra u Moskvi.

„Rusija je trenutno u ratu na Bliskom istoku. Do sada je bila uspešna, ali su ljudi zabrinuti. Takođe se pitaju šta će se dalje dešavati u Ukrajini“, kaže on.

Rusi mogu da na onlajn portalu ili putem društvenih mreža postavljaju pitanja tokom sedmice uoči telefonskog razgovora sa Putinom, a na dan „Direktne linije“ mogu da telefoniraju, dok je na određenim lokacijama širom zemlje omogućeno i komuniciranje sa predsednikom putem video-linkova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.