U trendu

Putin: Zar ne shvatate da se svet uvlači u rat? (video)

Govoreći sa inostranim novinarima na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu 17. juna, Vladimir Putin rekao je zašto smatra da je rat između Rusije i Zapada gotovo neizbežan.

Putin je napao novinare da stalno ponavljaju laži i dezinformacije koje im serviraju SAD o antibalističkim raketnim sistemima u istočnoj Evropi. On je istakao da je otkriveno da je laž da ti raketni sistemi treba da služe kao zaštita od iranskih projektila.

Putin je saopštio novinarima da je Rusija predvidela da će SAD za nekoliko godina moći da prošire domet tog sistema na 1.000 km. Tada će ruski nuklearni potencijal i nuklearna ravnoteža između SAD i Rusije pasti u vodu. Putin je u potpunosti izgubio strpljenje u razgovoru sa novinarima, kritikujući ih što slepo pomažu nastanak nuklearnog sukoba ponavljajući američku propagandu.

„Mi znamo šta se dešava iz godine u godinu i oni znaju da mi to znamo. Samo vama mogu da pričaju bajke i vi u njih verujete šireći tu priču dalje građanima svojih država. Vi ne osećate kakva se opasnost bliži i to me brine. Kako ne shvatate da se svet uvlači u rat? Oni se pretvaraju da se ništa ne dešava, a ne znam kako vi gutate sve te laži“, rekao je predsednik Putin.

https://www.youtube.com/watch?v=8PgSX-WD96Q

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)