U trendu

Ramusa očišćena od terorista, sledeći Alep

Sirijska armija i odredi ustanika ponovo su preuzeli kontrolu nad oblašću Ramuse i oslobodili južni ulaz u Alep, prenosi s mesta događaja svetski mediji.

Oblast Ramuse potpuno je očišćena od terorista u petak ujutru. Deo naoružanih odreda uspeo je da pobegne u istočne četvrti koje su pod kontrolom terorista.

Armija u ovom trenutku propušta ograničen broj vozila. Na putu su i dalje razbacani delovi projektila i zapaljenih vozila terorista. Barikade vladine vojske postavljene su na praktično svakih 500 metara duž puta koji prolazi kroz oblast Ramuse ka jugu Alepa.

Borci terorističkih organizacija među kojima je i Nusra front zauzeli su oblast Ramuse pre oko mesec dana, presekavši tada jedini put za snabdevanje Alepa.

Grad je bio u izolaciji tri dana, dok nije otvoren severni put ka Kastilu. Od danas u Alep mogu bezbedno da dolaze humanitarni konvoji, kako s juga tako i sa severa. Zauzimanje same oblasti Ramuse omogućiće armiji da počne da priprema ofanzivu na istočne četvrti Alepa, gde su brojni odredi terorista.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.