U trendu

Rubio: Tramp neće osvojiti predsedničku nominaciju

Republikanski kandidat Marko Rubio izjavio je danas da, uprkos pojedinim prognozama, Donald Tramp neće osvojiti republikansku nominaciju za predsednika SAD.

Američki senator osvrnuo se na to kakvu bi sudbinu doživela Republikanske partija u slučaju da Tramp ipak osvoji nominaciju.

„Pobeda Donalda Trampa bi nas tako rasturila da možda više nikada ne bismo bili u stanju da se ponovo oporavimo i demokrate bi bile zadovoljne zbog toga“,rekao je Rubio gostujući na kablovskoj televiziji CBS.

U emisiji „Stanje nacije“ republikanski kandidat je rekao da nema razloga za brigu jer „Tramp neće osvojiti predsedničku nominaciju“.

„To se neće desiti“, izjavio je Rubio.

Senator s Floride je oštro napao rivala Trampa uoči ključnog glasanja u utorak, ali kritičari navode da se Rubio odlučio na takav potez prekasno.

On je, tek nakon Trampove pobede u tri savezne države, ozbiljno zapretio da će odmaći od rivala u broju osvojenih delegata potrebnih za nominaciju konzervativaca i agresivno nastupio protiv milijardera.

Rubio je kritikovao promene u Trampovim stravovima o deportaciji imigranata, zaposlenim stranim radnicima u Trampovim hotelima i sporne političke predloge.

Snažan nastup Rubija će sigurno pozdraviti rukovodstvo Republikanske partije koje se polako okuplja oko senatora s Floride, pošto on deluje kao jedina ozbiljna alternativa Trampu kojeg smatraju nepredvidljivim.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.