U trendu

Rusija ukinula sankcije na uvoz namirnica koje se koriste u hrani za bebe

Ruska vlada donela je odluku da ukine embargo na uvoz hrane i omogući uvoz živinskog mesa, govedine i povrća koji se koriste u proizvodnji dečije hrane, javila je danas agencija Tass.

Govedina, živinsko meso, kao i zamrznuto voće i povrće koji se koriste u proizvodnji hrane za bebe skinuti su sa liste sankcija, navodi se u uredbi vlade.

Kako se navodi, Ministarstvo poljoprivrede zaduženo je za odobravanje namene uvoznih proizvoda, kao i za odredjivanje reda i količine namernica koje će biti uvezene.

Mera ukidanja ankcija na odredjene namirnice bila je neophodna za podsticanje lokalne proizvodnje hrane za bebe u Rusiji, navodi Tass.

„Radi podsticanja domaće proizvodnje dečije hrane, vladina uredba broj 472 doneta 27. maja, predvidja ukidanje embarga na primarne proizvode koji se koriste u proizvodnji hrane za decu, uključujući meso i povrće, u obimu koji dozvoli Ministarstvio poljoprivrede“, rekao je izvor iz tog ministarstva za rusku agenciju.

Rusija je u avgustu 2014. godine ogrančila uvoz prehrambenih proizvoda iz Evropske unije, SAD, Kanade, Australije i Norveške.

Ruski predsednik Vladimir Putin produžio je u junu prošle godine embargo na prehrambene proizvode do avgusta ove godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.