U trendu

S-400 su odavno u Siriji

Rusija je odlučila da u Siriji razmesti raketni sistem S-300 nakon curenja informacija o tome da Sjedinjene Američke Države nameravaju da krstarećim raketama bombarduju sirijske aerodrome, izjavila je predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„S-400 su tamo odavno, a nekako su se svi prema tome odnosili normalno i niko nije govorio da je to šou. Oni su tamo odavno i, kako mi se čini, svi su za to znali. S-300 su se tamo pojavile nakon što su procurile informacije od eksperata bliskih američkom establišmentu. Oni su sledili jedan za drugim i pretpostavljali su da će oni krstarećim raketama bombardovati sirijske aerodrome“, rekla je Zaharova za televizijski kanal „Dožd“.

Zaharova je dodala da su kompleksi S-300 premešteni s obzirom na to da se tamo nalazi ruska tehnika i da ruska avijacija izvodi operaciju, a niko ne zna kuda bi mogla da poleti takva raketa, kako je navela, ponekad ni sami Amerikanci, kao što ne znaju ni kuda su poletele njihove rakete u Dejr el Zoru, prenosi Sputnjik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.