U trendu

Samo Kurc može da ugrozi Kerna

Lider Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) Kristijan Kern dobio bi u ovom trenutku najviše glasova, ukoliko bi se kancelar direktno birao, ali ako bi u tu izbornu trku ušao mladi šef diplomatije Sebastijan Kurc, ne bi imao nikakve šanse, pokazalo je istraživanje bečkog dnevnika „Esterajh“.

Prema tom istraživanju Kern bi u ovom trenutku, kada je Rajnhold Miterlener šef Narodne partije (OVP), mogao da osvoji 48 odsto glasova, ali smo pod tim uslovom, da mu Miterlener ostane protivnik.

Iza njega bio bi lider Slobodarske partije (FPO) Hajnc-Kristijan Štrahe (29 odsto), dok bi Miterlener dobio svega 15 odsto glasova.

Međutim, ako u OVP dođe do promene na čelu stranke, o čemu se već uveliko priča, situacija bi bila drugačija.

Naime, Kurc kao šef OVP bio bi jasan broj jedan u izboru građana za kancelara sa 40 odsto glasova, dok bi Kern dobio svega 30 odsto, a Štrahe bi se našao na trećoj poziciji sa 23 procenata.

Kurc, koji sutra puni 30 godina, uživa veliko poverenje građana Austrije i važi, iako najmlađi, za najomiljenijeg političara.

On je, i pored strepnji mnogih da je neiskusan, pokazao da je izvrstan političar koji je često znao da predlaže kurs po mnogim pitanjima, a pre svega izbeglicama, koji nije bio u tom trenutku politika vlade, ali je kasnije od strane zvaničnog Beča preuzeta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar