U trendu

Sarkazam američke agencije – o čarkama na dočeku Obame u Kini

Čarka između američkih i kineskih zvaničnika prilikom dočeka predsednika Baraka Obame na aerodromu doveo je danas do pojave neuobičajeno sarkastičnog tvita Američke obaveštajne agencije koja se bavi oblašću odbrane (DIA), ali koji je odmah potom i izbrisan.

„Kina kao i obično ima stila“, glasio je tvit DIA koji je ubrzo izbrisan, ali Vol Strit Džurnal ga je ipak opazio, prenosi AFP.

Nešto kasnije DIA se izvinila putem Tvitera i napisala da je greškom objavljen tvit koji ne zastupa stav agencije.

Svečani doček američkog predsednika Baraka Obame u Kini, koji je u tu zemlju stigao radi samita Grupe 20 u Hangdžouu, pokvario je u nedelju jedan kineski zvaničnik koji je pokušao da natera novinare, pa čak i neke zvaničnike Bele kuće, da se odmaknu od predsednika.

Dok se Obama po izlasku iz aviona na crvenom tepihu rukovao sa grupom najviših zvaničnika, jedan zvaničnik je povikao na američke novinare da se povuku, prenela je agencija AP.

U toj gužvi su se u jednom trenutku našli čak i savetnica američkog predsednika za bezbednost Suzan Rajs i njen zamenik Ben Rouds, koje je zvaničnik takođe pokušao da udalji.

Kad je jedan službenik Bele kuće rekao tom čoveku da je novinarima dopušteno da snimaju dolazak Obame, on je povikao: „Ovo je naša zemlja! Ovo je naš aerodrom!“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.