U trendu

Satelit primetio naftnu mrlju blizu pada aviona Idžiptera

Evropska svemirska agencija (ESA) saopštila je danas da je jedan od njenih satelita primetio moguće naftne mrlje u oblasti Sredozemnog mora gde je nestao avion Idžiptera (EgyptAir).

ESA je navela da je radarski satelit „Sentinel-1A“ detektovao dva kilometra dugu mrlju na oko 40 kilometara jugoistočno od poslednje poznate lokacije aviona u kojem je bilo 66 putnika i članova posade.

Ta informacija je prosledjena nadležnim vlastima kasno sinoć kako bi se pomoglo u potrazi, navela je ESA, dodajući da nije izvesno da je mrlja potekla od nestalog aviona.

ESA je navela da je sličan satelit „Sentinel-2A“ prošao nad tom oblašću u nedelju i da će njegovi snimci biti ispitani kako bi se ustanovila sudbina nestalog aviona.

Grčki ministar odbrane Panos Kamenos rekao je danas da su egipatski spasioci ugledali deo tela, dva sedišta i kofere u Sredozemnom moru tokom potrage za avionom Idžiptera.

Delovi olupine, stvari i deo tela nalaze se malo južnije od mesta na kojem je poslednji put primećen avion na radaru i severnije od mesta na kojem su juče pronadjena dva narandžasta predmeta za koje nije potvrdjeno da potiču s aviona Idžiptera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar