U trendu

Sedam ekstremista Islamske države uhapšeni u Turskoj

Turske snage bezbednosti privele su danas na jugoistoku zemlje sedam osumnjičenih pripadnika Islamske države medju kojima jednog visokog zvaničnika i jednog za koga se veruje da je izvršavao pogubljenja, javljaju lokalni mediji.

Sedmoro džihadista nedavno je ušlo u Tursku iz Sirije, a uhapsile su ih i zadržale specijalne snage i pripadnici antitrorističke policije u Elazigu, prenosi provladina agencija Anadolija.

Medju njima je jedan čovek za koga se sumnja da je radio kao dželat za Islamsku državu u Siriji, prenosi Anadolija i navodi njegove inicijale kao F. S.

Agencija je dodala da su zaplenjena brojna dokumenta.

Sumnja se da su privedeni organizovali više sastanaka sa ciljem da regrutuju nove članove Islamske države, javlja agencija Dogan.

Turske vlasti koje su dugo optuživane da zatvaraju oči na aktivnosti Islamske države na granici Sirije i Turske, od prošle godine pojačale su operacije protiv ekstremista.

Tokom poslednjih četiri meseca 190 osumnjičenih članova Islamske države je pritvoreno, prema podacima koje je prošle nedelje objavila Anadolija.

Turska je ove godine bila pogodjena nizom napada pripisanih Islamskoj državi ili obnovi sukoba s Kurdima, uglavnom u Ankari i Istanbulu, u kojima je bilo desetine žrtvava, i u stalnom je stanju pripravnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.