U trendu

Sedam mrtvih u tri napada u Turskoj

U talasu nasilja u Turskoj danas su u napadu na policijsku stanicu u Istanbulu poginula tri čoveka, dok su četiri turska policajca ubijena u napadu na jugoistoku zemlje, preneli su turski mediji.

Napad na policijsku stanicu počeo je nešto posle ponoći kada je bombaš samoubica aktivirao eksploziv u automobilu ispred stanice, posle čega su dve osobe, za koje se sumnja da su kurdski pobunjenici, ubijene u sukobu s policijom.

Četiri policajca poginula su u eksploziji bombe postavljene na jednom putu na jugoistoku Turske u napadu pripisanom kurdskim pobunjenicima, nekoliko sati posle napada u Istanbulu. Napad se dogodio u provinciji Sirnak na granici s Irakom i Sirijom, javila je turska agencija Dogan.

Turska policija uhapsila je rano jutro jednu od dva osobe koje su pucale na američki konzulat u Istanbulu, javila je turska agencija Anadolija ne navodeći druge detalje.

Napad se dogodio rano jutros u Istanbulu gde raste napetost zbog turskog bombardovanja položaja Radničke partije Kurdistana (PKK) u Iraku i Islamske države u susednoj Siriji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.