U trendu

Sedmoro ubijeno u samoubilačkom napadu kod Damaska

Najmanje sedam osoba je ubijeno, a oko dvadeset povredjeno danas u napadu automobilom bombom blizu čuvenog šiitskog svetilišta Zajeda Zeinab u južnom predgradju Damaska, javila je državna agencija Sana.

Vozilo je eksplodiralo u Al Diajbijeu, mestu na ulasku u mauzolej koje posećuju šiiti iz celog sveta jer se u njemu nalazi grob unuke proroka Muhameda, navodi Sana.

Sirijska opservatorija za ljudska prava javila je da je najmanje osam ljudi poginulo blizu ovog svetilišta, koje je već bilo meta dvostrukog samoublačkog napada 21. februara. U tom napadu za koji je odgovornost preuzela Islamska država ubijeno je 134 ljudi, i to je bio napad sa najviše žrtava u pet godina rata u Siriji.

Brojna kola hitne pomoći sa uključenim sirenama uputila su se ka mestu napada, koje je blizu jednog kontrolnog punkta, javio je dopisnik agencije Frans pres sa lica mesta.

Taj deo je pod jakim obezbedjenjem i kontrolnim punktovima vlasti da bi se sprečio da vozila pridju tom mestu koje bilo meta više napada sunitskih džihadističkih grupa, uključujući i Islamsku državu.

Kompleks brane pripadnici šiitske milicije, uglavnom Libanaca i Iračana, uz sirijsku vojsku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar