U trendu

ล est osoba stradalo u erupciji vulkana u Indoneziji

Broj stradalih u erupciji vulkana na zapadu Indonezije poveฤ‡an je na ลกest, poลกto su spacioci naลกli tela joลก tri osobe, saopลกtila je danas Nacionalna sluลพba za upravljanje prirodnim katastrofama.

Planina Sinabung u provinciji Severna Sumatra izbacila je u subotu vulkanski pepeo u visinu od oko tri kilometra, a pepeo je padao niz obronke udaljene i do 4,5 kilometara.

ลฝrtve su radile na svojim farmama u selu Gamber, udaljenom oko ฤetiri kilometara od padine. Na video snimcima mogu se videti mrtve domaฤ‡e ลพivotinje prekrivene praลกinom.

Vojnici, policija i spasioci iz sluลพbi za prirodne katastrofe, zajedno s volonterima i seljanima, uฤestvuju u potrazi za moguฤ‡im ลพrtvama.

Planina visine 2.600 metara u distriktu Karo bila je vekovima u stanju mirovanja pre aktiviranja u avgustu 2010. godine, kada su poginule dve osobe, a 30.000 ljudi je bilo primorano da pobegne.

U erupciji vulkana Sinabung u februaru 2014. godine poginulo je 16 osoba.

Planina Sinabung je medju 120 aktivnih vulkana u Indoneziji, u kojoj su erupcije i zemljtoresi ฤesti jer se nalazi na podruฤju takozvanog „Pacifiฤkog vatrenog prstena“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Poลกalji komentar