U trendu

Sirija: Pronađen „priručnik za džihadiste“ štampan u Turskoj

Tokom nedavne vojne operacije oslobađanja enklava koje su bile pod opsadom terorista na severu Latakije, sirijski vojnici su otkrili brojne kopije „priručnika za teroriste“.

Knjiga, štampana u Turskoj, uči džihadiste „pravilnom vođenju borbi na stranom tlu“ i upotrebi nuklearnog oružja, prenosi Sputnjik Arabik.

Priručnik je pisan na arabskom jeziku pod naslovom „Zad Al-Mudžahid“ (Vodič za rad božijih ratnika), a objavljen je u Istanbulu sa neskrivenim nazivom izdavača.

Knjiga ima odšstampan logotip istanbulske izdavačke kuće “Guraba“, kontak telefone, adresu izdavača i međunarodni standardni knjižni broj ( ISBN).

Sirijski vojnik koji je pročitao pronađenu knjigu, u razgovoru za Sputnjik je rekao da je ona puna mržnje i da „poziva na rat protiv ljudi koji ne dele veru sa džihadistima“, kao i uputstva šta treba „uraditi sa neprijateljima i njihovom imovinom“.

„Knjiga opisuje kako se pravilno spaljuju gradovi koje osvoje džihadisti, potom da treba poseći svo drveće, uništiti svaki trag života i kako poubijati zarobljenike na pravilan način“, objasnio je sirijski vojnik.

Prema svedočenjima vojnika, u knjizi piše da džihadisti imaju pravo da venčaju svoje zatvorenice, a pominje se i „mogućnost upotrebe nuklearnog oružja“

Kako prenosi Sputjnik Arabik, knjiga je zabranjena u Siriji zbog „radikalnog sadržaja i poziva na nasilje i teror“.

Upravo iz tih razloga, kako se navodi, Sputnjik je rešio da objavi fotografiju korica i detalje o izdavaču, ali da ne prenosi delove knjige.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar