U trendu

Sirijac koji je spremao napad izvršio samoubistvo

Ministarstvo pravde nemačke pokrajine Saksonije saopštilo je danas da je sirijski migrant Džaber Albakr (22), koji je osumnjičen da je planirao bombaški napad na aerodromu u Berlinu, izvršio samoubistvo dok je bio u pritvoru u zatvorskoj bolnici u Lajpcigu, prenosi Rojters.

Agencija navodi da istražitelji veruju da je Albakr, koji je stigao u Nemačku prošle godine, bio blizu izvođenja napada koji bi mogao da se poredi s onim u Parizu u novembru prošle godine kada je ubijeno 130 ljudi i napadom u Briselu u martu ove godine kada je poginulo 32 ljudi.

Prethodno je vest o samoubistvu Albakra objavio „Špigel onlajn“ citirajući sudske izvore i naveo da je on bio pod danonoćnim prismotrom zbog akutnog rizika od samoubistva i štrajka glađu, kao i da nije jasno kako se ubio.

AFP citira nemački list „Bild“ i druge medije i navodi da je sirijski muškarac osumnjičen da je planirao džihadistički bombaški napad pronađen mrtav u svojoj ćeliji.

Agencija podseća da je 22-godišnji Albakr uhapšen u ponedeljak nakon dvodnevne potrage pošto je policija pronašla eksplozive u njegovom stanu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.