U trendu

Sirijski izbeglica dobio posao trenera u Španiji

Španska škola za fudbalske trenere saopštila je da je zaposlila sirijskog izbeglicu Osamu Abdula Mohsena, koji se našao u svetskim naslovima kada ga je mađarska novinarka saplela dok je bežao.

Mohsen, koji je bivši menadžer sirijskog prvoligaša Al Foruva, treba da dobije posao u školi za trenere CENAFE, u predgrađu Hetafea.

„Mi smo nacionalna tenerska škola, pa smo odlučili da pomognemo kolegi treneru“, kazao ie direktor škole Migel Anhel Galan za radio, pošto je na medijima čuo koje je Mohsen pofesije, prenosi AFP.

Mohsen će doći sa dvoje svoje dece, dok će njegova supruga sa još dvoje dece stići kasnije.

„Oni će dobiti najvažnije stvari: stan, hranu, odeću i posao“, kazao je Galan, koji je rekao da je jedan kolega iz škole koji govori arapski otputovao u Nemačku da dovede Mohsena u Španiju.

Video snimci pokazali su novinarku Petru Laslo koja sapliće Mohsena na travu, dok je trčao sa svojim sinom Zaidom u rukama, blizu mađarsko-srpske granice, što je izazvalo ogorčenje.

Ona je otpuštena sa TV kanala za koji je radila.

Evropski lideri pregovaraju kako da raspodele stotine hiljada izbeglica u svaku zemlju EU, a Španija je pristala da preuzme više od 17.000 ove godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar