U trendu

Smrt u avionu izbegle četiri osobe, broj žrtava smanjen na 71

Kolumbijski zvaničnici su saopštili da je 71 osoba poginula nakon pada aviona, čime je broj poginulih smanjen, jer se četiri osobe nisu ni ukrcale na avion.

„Nađeno je 71 telo i šestoro je preživelo“, saopštili su iz kolumbijske agencije za upravljanje nesrećama UNGRD.

Kako prenosi AFP, udruženje civilne avijacije te zemlje je ranije saopštilo da je poginulo 75 osoba, ali se kasnije ispostavilo da se četiri osobe nisu ukrcale.

Avion sa 77 putnika i članova posade, među kojima su bili i fudbaleri brazilskog „Šapikoensea“, srušio se u centralnom delu te zemlje.

Kolumbijska civlina aeronautička agencija je saopštila da su na mestu nesreće nađene dve crne kutije palog aviona i da su obe u dobrom stanju.

Kako navode strani mediji, u letelici su bili fudbaleri brazilskog Šapikoensea, uzrok pada se još utvrđuje, iako se sumnja da je do tragedije došlo pošto je avionu nestalo goriva.

U međuvremenu je saopšteno i da je avion proglasio uzbunu oko 22 sata uveče po lokalnom vremenu i da je bio prijavljen mehanički kvar.

Mediji su objavili i detalje poslednjeg razgovora pilota s kontrolom leta.

Mediji navode da su među preživelima tri fudbalera – Alan Rušel, Džekson Folman i Zampier Neto i jedna stjuardesa Ksimena Suarez Oterberg, dok još dva imena onih koji su preživeli pad nisu objavljena.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.