U trendu

Šta je problem Zapada sa Rusijom?

Zapad nikada neće prihvatiti nezavisnost Sirije, rekao je sirijski predsednik Bašar al Asad u intervjuu za ruski list Komsomolskaja Pravda .

„Sirija je nezavisna zemlja, a Zapad nikada neće trpeti nezavisnost bilo koje zemlje, bez obzira da li se radi o maloj Siriji ili velikoj Rusiji. Šta je njihov problem sa Rusijom? To što brani svoje pravo da kaže da ili ne. Zapad želi da uvek čuje da“, rekao je Asad i dodao da i Sirija ima isti problem sa Zapadom.

Asad je ocenio da bi zauzimanje Alepa bila „odskočna daska“ za sirijsku vojsku da „istisne teroriste“ nazad u Tursku, preneo je Rojters.

„Morate da nastavite sa čišćenjem ove oblasti i istisnete teroriste u Tursku, da se vrate odakle su i došli, ili da ih ubijete. Druga opcija ne postoji“, kazao je Asad.

On je naveo i da je Saudijska Arabija ponudila pomoć njegovoj vladi ako pristane da prekine veze sa Iranom, zemljom koja je jedna od glavnih saveznika Sirije.

Asad je naveo da su mu Saudijci rekli: „Ako napravite otklon od Irana i objavite da prekidate sve vrste veza, mi ćemo vam pomoći. Veoma prosto i veoma direktno“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.