U trendu

Televizijsku debatu demokrata u SAD pratilo 15,3 miliona ljudi

Debatu kandidata za predsedničku nominaciju američke Demokratske partije posmatralo je u utorak uveče na televiziji Si-En-En (CNN) 15,3 miliona Amerikanaca, što je najveća gledanost neke televizijske debate demokrata u istoriji.

Kompanija Nilsen saopštila je da je gledanost premašila gledanost sučeljavanja Hilari Klinton i sadašnjeg predsednika Baraka Obame, koju je u aprilu 2008. godine na televiziji ABC pratilo 10,7 miliona ljudi.

Ipak, nedavne dve debate predsedničkih kandidata republikanaca, među kojima je i medijski magnat i milioner Donald Tramp, postavile su rekord. Prva je na kanalu Foks njuz u avgustu ove godine privukla pažnju 24 miliona građana, dok je gledanost druge, prošlog meseca na CNN-u, bila 23,1 milion. 

CNN je debatu demokrata prenosio i onlajn, i ona je u istom trenutku imala i do i do 980.000 uključenja.
 
Jedno od objašnjenja za manju gledanost demokratskih debata, prema istraživanju firme Samba TV, leži i u činjenici da je 48 odsto gledalaca koji su posmatrali debatu demokrata reklo da su gledali barem i jednu debatu republikanaca, dok je svega 21 odsto gledalaca republikanske debate posmatralo i neku debatu političkih suparnika. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar