U trendu

Tramp: Automatski pobeđujem ako se Kejsik povuče

Favorit za kandidaturu Republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp pokušava da iz trke za Belu kuću izgura rivala Džona Kejsika, tvrdeći da on ne treba da prikuplja nove glasove delegata pošto mu je nominacija stranke već sad van dohvata ruke.

Tramp je izjavio da je nepravedno da Kejsik, koji je pobedio na unutarstranačkim izborima samo u svojoj matičnoj državi Ohaju, čiji je guverner, nastavlja dalje sa kampanjom, prenela je agencija AP.

Američki milijarder predlaže da Kejsik krene stopama bivših pretendenata za nominaciju Republikanske stranke za predsednika – Marka Rubija i DŽeba Buša – i povuče se iz trke.

„Da nema Kejsika, ja bih automatski pobedio“, izjavio je Tramp sinoć u obraćanju pristalicama u gradu Vest Elis u Viskonsinu.

Poziv Trampa Kejsiku da se povuče je došao u vreme kad među Republikancima raste zabrinutost povodom mogućnosti da na glavnoj konvenciji Republikanaca u Klivlendu u julu izbije haos ukoliko Tramp ne bude i zvanično nominovan za predsedničkog kandidata, kao i da bi haos mogao da izbije čak i ako se to desi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.