U trendu

Tramp: Glumci duguju izvinjenje Majku Pensu

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je danas glumce i producente brodvejskog mjuzikla „Hamilton“ zbog oštrih kritika koje je jedan od glumaca sa bine uputio novom potpredsedniku Majku Pensu.

Tramp je na svom Tviter nalogu zatražio od glumaca i producenata predstave da se „odmah izvine Pensu zbog užasnog ponašanja“.

Republikanac je takodje rekao da je predsetava „visoko precenjena“.

Kako navodi agencija AP, Tramp je u subotu ujutru napisao na Tviteru dve besne poruke u kojima je zahtevao izvinjenje, ali su poruke u subotu uveče obrisane sa njegovog profila.

Majk Pens doživeo je neprijatnost na prikazivanju brodvejskog mjuzikla „Hamilton“ kada mu je glumac sa bine uputio oštru kritiku.

Glumac Brendon Viktor Dikson, koji igra Arona Bera, trećeg potpredsednika SAD za vreme mandata Tomasa Džefersona, održao je govor pošto su se glumci poklonili, u kojem je poručio Pensu da su članovi njegove multikulturalne pozorišne trupe zabrinuti zbog administracije novoizabranog predsednika Donalda Trampa.

„Mi gospodine, Amerika različitosti, zabrinuti smo i uznemireni zbog toga što vaša nova administracija neće zaštiti nas, našu planetu, našu decu, naše roditelje, da nas neće braniti i da neće štiti naša prava“, rekao je Dikson.

Glumac je poručio Pensu da se nada da ga je predstava inspirisala da očuva američke vrednosti.

Pens je tokom obraćanja glumca napustio salu, ali su zaposleni u pozorištu rekli da je bio u holu i da je čuo ceo govor.

„Hamilton“, na tekst i muziku Lin-Manuela Mirande, inspirisan je životom američkog političara Aleksandra Hamiltona s kraja 18. i početka 19. veka, jednog od očeva osnivača SAD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.